Pigmentfoltos, zsíros acnes a bőre?
Vagy egyszerűen csak ránctalanabb, ragyogó, sima bőrfelszínre vágyik?

arc4

A megoldás: a kémiai hámlasztás.
Új, évekkel fiatalabb bőrstruktúra. Sőt, problémamentes bőr!

A kémiai hámlasztás azt jelenti, hogy a bőr legfelső rétegét különböző hatóanyagokkal eltávolítjuk, ezáltal a bőrfelszín megújul.Több mint 50 éve létező orvos-kozmetikai beavatkozásról van szó, mely látványosan képes a bőr struktúráját javítani. A bőrkép valóban évekkel fiatalabb megjelenést mutat és a bőrproblémák (acne, hegek, foltok) is jelentősen javulnak. Az anyagok, amikkel a hámlasztást végezzük, olyan savak, amik a bőr pH-ját változtatják meg és a felszíni sejtek leválását eredményezik. Feloldják a hámsejteket „összeragasztó” anyagot, ezáltal a bőr nemcsak megszabadul a legfelső elhalt rétegtől, hanem a hatóanyagok is sokkal eredményesebben juttathatók be mélyre, valamint a bőr elkezd alulról töltekezni is.

Vannak gyengébb és erősebb savak, van, amit csak orvos végezhet, de van, amit gond nélkül lehet akár várandósokon, vagy érzékeny bőrűeken, sőt akár nyáron is alkalmazni.

homeodent_9114

A kémiai hámlasztás menete:
Személyes konzultáció és vizsgálat után megbeszéljük, hogy melyik hámlasztást válasszuk a páciens bőrének, problémájának, életmódjának függvényében. Egyes esetekben szükség lehet a bőr 2-4 hetes otthoni készítményekkel történő előkezelésére is.

Maga a beavatkozás kb. 30 percet vesz igénybe („ebédidős peelingnek” nevezik az USA-ban), nem fáj, nem okoz sebet, enyhe kipirosodással nyugodtan lehet emberek közé menni, másnaptól sminkelni. A beavatkozás után különböző fokú (de mindig tolerálható mértékű) hámlás lép fel, majd megkezdődik a bőr gyógyulása. A hámlasztó kezelések személyre szabhatók és optimalizálhatók ún. fokozó szérumok használatával (pl. rozaceás, érzékeny bőr, fehérítőhatás, antioxidáns sejtvédelem, kollagénszintézis fokozása, extra hidratálás, sejtélettartam növelése).

A hámlasztások kb. 2 hetes időközönként történnek, kb. 4-6 alkalmas kúrában végezzük a kezeléssorozatot.

Vannak kötelező előírások:
Fényvédelem, 2 kezelés között az orvos-kozmetikus által kézbe adott kozmetikumcsomag használata otthon (mást nem kenhet az arcára!) és bizonyos tiltások, pl. uszoda, szauna, szolárium vonatkozásában. Általában a hámlasztásokra legideálisabb az őszi-téli időszak, de megfelelő szabályok betartásával egész évben végezhető, sőt egyes hámlasztásoknak a nyári időszak sem akadálya.